Privacy Policy

Updated on September 13rd, 2022.
The privacy statement is only available in dutch.

1. E-Grounds

E-Grounds B.V. is een Nederlands bedrijf dat internationaal actief is. Wij bieden een platform aan waarop je een account kan maken om competities te spelen in verschillende videogames. Onze gegevens worden op servers in de Europese Economische Ruimte ("EER") opgeslagen, tenzij anders vermeld.

Op het moment dat je een account aanmaakt op ons platform dan verwerken wij jouw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring zullen we uitleggen hoe wij jouw persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en beveiligen.

2. Algemeen

We kunnen bepalingen van deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Als we dat doen, brengen we je op de hoogte van de wijzigingen. We raden je echter ook aan om af en toe zelf te controleren of het privacyverklaring is gewijzigd.

3. Welke persoonsgegevens verzamelen we voor welke doeleinden?

Er zijn een aantal manieren waarop we jouw persoonsgegevens kunnen verzamelen als je een gebruiker bent van ons platform. We maken een onderscheid tussen het gebruik van onze web-app en de Companion-app. Hieronder leggen wij per app uit welke persoonsgegevens wij van jou kunnen verzamelen. De persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met jouw rol en de verschillende verwerkingsdoeleinden. De bewaartermijn van de gegevens verschilt ook afhankelijk van het verwerkingsdoel. Houd er rekening mee dat als er wettelijke wijzigingen zijn in de mogelijke bewaartermijnen voor gegevens, deze wettelijke wijzigingen voorrang hebben op de termijnen die in dit privacyverklaring worden vermeld.

Gebruik van ons web-platform

A. Maken van een account (onboarding)

Om jou het platform en de beoogde ervaring te kunnen bieden, verwerken wij onderstaande persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is de uitvoering van een overeenkomst met jou. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens. Ons doel is om jou toegang te geven tot het platform en jou de mogelijkheid te geven om mee te doen aan competities. De gegevens worden door jou verstrekt, behalve het account-ID dat wij in on ze systemen genereren.

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Account-ID

De volgende gegevens worden ook verwerkt bij het aanmaken van een account, maar slechts wanneer je hiervoor kiest. Onze verwerkingsgrond is de toestemming die je ons geeft als je deze gegevens vrijwillig invult. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens. Ons doel is om het voor jou te vergemakkelijken om competities te vinden die bij jou passen en om jou een prettige ervaring te geven. De gegevens worden door jou verstrekt.

  • In welke gemeente je woont (op basis van de door jou verstrekte postcode)
  • Geboortedatum
  • Profielfoto
  • Social media kanalen (zoals je Twitch of Discord profiel)

B. Opstellen, beheer en deelname aan een team of vereniging

Voor het opstellen, beheren en/of deelnemen aan een team of vereniging verwerken we de volgende persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is de uitvoering van een overeenkomst met jou. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens. Ons doel is om jou toegang te geven tot teams en/of verenigingen. De gegevens worden door jou verstrekt. Je naam, de gemeente waar je woont, je gebruikersnaam en de naam van je team of vereniging zijn openbaar in te zien voor andere gebruikers van ons platform.

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • In welke gemeente je woont op basis van de cijfers van je postcode (als je je eigen team of vereniging wilt opstellen en/of beheren)
  • Geboortedatum
  • Gebruikersnaam
  • Naam van het team en/of de vereniging
  • Leden van het team en/of de vereniging

C. Opstellen, beheer en deelname aan een competitie

Om jou een competitie te laten opstellen, beheren en/of daaraan deel te nemen verwerken we de volgende persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is de uitvoering van een overeenkomst met jou. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens, omdat de gegevens ook worden ingezet voor jouw toekomstige competities. Ons doel is om jou toegang te geven tot competities. De gegevens worden door jou verstrekt. Je naam, de gemeente waar je woont, je gebruikersnaam, de naam van je team of vereniging en de uitslag van de competities zijn openbaar in te zien voor andere gebruikers van ons platform.

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • In welke gemeente je woont op basis van de cijfers van je postcode (als je wilt deelnemen aan E-Grounds competities)
  • Geboortedatum
  • Gebruikersnaam
  • Account type
  • In welk team en/of welke vereniging je zit
  • Uitslagen

D. Lidmaatschap

Om jou het betaalde lidmaatschap te kunnen verstrekken verwerken wij onderstaande persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is de uitvoering van een overeenkomst met jou. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens. Ons doel is om jou toegang te geven tot een betaald lidmaatschap, dat zekere voordelen biedt. De gegevens worden door jou verstrekt. Je betaalgegevens worden verwerkt door onze betaalprovider Stripe en verwerken wij niet zelf.

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres

E. Verbeteren van onze diensten en het platform

Om ons platform te kunnen verbeteren, verwerken wij onderstaande persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is dat de verwerking noodzakelijk is ter behartiging van ons gerechtvaardigde belang om ons platform te kunnen verbeteren en gemelde fouten op te lossen. De persoonsgegevens worden tot 30 dagen na het verzamelen van de persoonsgegevens bewaard, waarna deze geanonimiseerd worden. De gegevens worden verzameld door onze analysesoftware.

  • Account-ID
  • Games die je speelt
  • Je gebruik van en interactie met ons platform.

F. Meldingen

Om je meldingen van nieuwe games en competities te kunnen sturen, verwerken wij onderstaande persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is dat de verwerking noodzakelijk is ter behartiging van ons gerechtvaardigd belang om je te kunnen informeren over competities, games en andere informatie die van belang is voor het gebruik van ons platform. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens. De gegevens worden verzameld door onze systemen wanneer je ons platform gebruikt.

  • Account-ID
  • E-mailadres

G. Vragen, feedback en verzoeken over ons platform afhandelen

Om op vragen, feedback en verzoeken te kunnen reageren, verwerken we de persoonsgegevens die hieronder staan vermeld. Onze verwerkingsgrond is dat de verwerking noodzakelijk is ter behartiging van ons gerechtvaardigd belang om te kunnen antwoorden op vragen, feedback en verzoeken. De persoonsgegevens worden bewaard tot 30 dagen nadat de vraag, feedback en/of verzoek is afgehandeld. Jouw gegevens worden ontvangen wanneer je contact met ons opneemt.

  • E-mailadres
  • Inhoud van de vragen, feedback en/of verzoeken

H. Nieuwsbrief

Als je jezelf aanmeldt voor de nieuwsbrief, verwerken wij jouw e-mailadres om je de nieuwsbrief te kunnen sturen totdat je jezelf afmeldt voor de nieuwsbrief. Je kan jezelf afmelden door gebruik te maken van de uitschrijfknop onderaan elke nieuwsbrief. Onze verwerkingsgrond is dat de verwerking noodzakelijk is ter behartiging van ons gerechtvaardigd belang om jou op jouw eigen verzoek onze nieuwsbrief te kunnen toesturen. Wij ontvangen je e-mailadres van jou.

Companion-app

Bij gebruik van ons web-platform is voor sommige functionaliteiten het gebruik van de Companion app verplicht. In de Companion app worden onderstaande persoonsgegevens van jou verwerkt.

I. Gebruik van de Companion-app

Bij het maken van een account via onze web-platform, wordt automatisch ook een account aangemaakt voor de Companion-app. Onze verwerkingsgrond is dat de verwerking noodzakelijk is voor het leveren van het platform en dus voor het uitvoeren van onze overeenkomst met jou. De bewaartermijn is gelijk aan de bewaartermijn van je account op het web-platform. Tevens zullen wij de gegevens van jouw account op verschillende plekken in de Companion-app tonen aan andere gebruikers van ons platform, ten behoeve van de werking van het platform. Zo kunnen andere gebruikers je uitnodigen voor teams of competities, is het nodig voor het kunnen maken van rankings en is het nodig voor het sociale aspect van het platform. De verwerkingsgrondslag daarvoor is dat dit noodzakelijk is ter behartiging van ons gerechtvaardigd belang om jouw ervaring op ons platform zo prettig mogelijk te maken en het platform te kunnen leveren en aanbieden zoals dat door ons is beoogd. Wil je niet dat je gegevens openbaar inzichtelijk zijn voor andere spelers, dan kan je je account afschermen door het aanvinken van de daartoe aangewezen instelling in je profielinstellingen.

  • Voornaam
  • Achternaam
  • In welke gemeente je woont
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Data van wedstrijden
  • Uitslagen van wedstrijden
  • Foto van de uitslag van een wedstrijd

J. Chat

Om gebruik te kunnen maken van de chatfunctie, verwerken wij onderstaande persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is dat de verwerking noodzakelijk is ter behartiging van ons gerechtvaardigd belang om jou sociale functionaliteiten te bieden, je ervaring zo prettig mogelijk te houden en te kunnen ingrijpen wanneer een account in de chat inbreuk maakt op rechten van anderen. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens, of totdat je zelf je chat verwijderd. Het Account-ID wordt door ons systeem gegenereerd en de chat wordt door jou gedeeld.

  • Account-ID
  • Berichten in de chat

K. Meldingen

Om je meldingen van nieuwe games en competities te kunnen sturen, verwerken wij onderstaande persoonsgegevens. Onze verwerkingsgrond is dat de verwerking noodzakelijk is ter behartiging van ons gerechtvaardigd belang om je te kunnen informeren over competities, games en andere informatie die van belang is voor het gebruik van ons platform. We verwerken de volgende persoonsgegevens totdat je verzoekt om verwijdering van je account of persoonsgegevens. De gegevens worden verzameld door onze systemen wanneer je ons platform gebruikt.

  • Account-ID
  • Device-token

4. Het delen van jouw persoonsgegevens

Wij kunnen gebruik maken van zogenaamde gegevensverwerkers om jouw persoonsgegevens namens ons te verwerken. Met deze verwerkers sluiten wij verwerkersovereenkomsten, zodat zij jouw persoonsgegevens alleen in onze opdracht verwerken.

Wij gebruiken de volgende soorten verwerkers:

  • Hosting providers;
  • Ontwikkelaars en leveranciers van software;
  • Providers van mailingsoftware;
  • Providers van beveiligingsoplossingen.

Indien je zelf aanvullende gegevens aan deze verwerkers verstrekt, zijn wij hiervoor niet verantwoordelijk. Het is verstandig om je goed te informeren over de verwerker en zijn bedrijf voordat je jouw persoonsgegevens verstrekt.

Gegevens delen met jouw toestemming

We kunnen persoonsgegevens ook met anderen delen als je ons daarvoor toestemming geeft. Zo kunnen wij samenwerken met andere partijen om jou specifieke diensten of aanbiedingen aan te bieden. Als je jezelf registreert voor deze diensten of marketingaanbiedingen, kunnen we jouw naam of contactgegevens verstrekken als dit nodig is om die dienst te verlenen of om contact met jou op te nemen. Voordat wij dit doen, word je altijd uitdrukkelijk om jouw toestemming gevraagd.

Delen op basis van onze wettelijke verantwoordelijkheid

We kunnen persoonsgegevens ook delen met derden als dit:

  1. Noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen;
  2. Noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke verzoeken van autoriteiten;
  3. Verplicht is om te reageren op eventuele rechtsvorderingen;
  4. Noodzakelijk om de rechten, eigendommen of veiligheid van ons, onze gebruikers, onze werknemers of het publiek te beschermen;
  5. Is vereist om onszelf of onze gebruikers te beschermen tegen frauduleus, misbruik, ongepast of onwettig gebruik van onze diensten.

Wij stellen je direct op de hoogte als een overheidsinstantie een verzoek doet dat betrekking heeft op jouw persoonsgegevens, tenzij wij dit op grond van de wet niet mogen doen.

Fusie of verkoop (deel) van de onderneming

Het kan gebeuren dat we jouw persoonsgegevens bekendmaken, delen of overdragen wanneer we een deel van ons bedrijf overdragen. Voorbeelden hiervan zijn (onderhandelingen over) een fusie, verkoop van bedrijfsonderdelen of het verkrijgen van leningen. Uiteraard proberen wij de impact voor jou zoveel mogelijk te beperken door persoonsgegevens alleen door te geven als dat nodig is en waar mogelijk te anonimiseren.

5. Beschermen van persoonsgegevens

Het beschermen van jouw persoonsgegevens is voor ons van het grootste belang. Wij hebben daarom passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Deze maatregelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • We schakelen alleen vertrouwde aanbieders van databases in om gegevens op te slaan, die adequate fysieke en elektronische maatregelen hebben genomen om het risico op ongeoorloofde toegang, verlies of misbruik van persoonsgegevens te minimaliseren.
  • We gebruiken TLS-technologie (Transport Layer Security) om gevoelige informatie of persoonsgegevens, zoals accountwachtwoorden, te versleutelen.
  • Wij maken back-ups van persoonsgegevens.
  • Gevoelige informatie wordt versleuteld opgeslagen.
  • Kwetsbaarheden in de software worden zo snel als redelijkerwijs mogelijk is verholpen.

Wij willen jou erop wijzen dat wij bij het verzenden van persoonsgegevens via internet of het opslaan van persoonsgegevens geen absolute veiligheid kunnen garanderen. Wij raden je aan hier rekening mee te houden voordat je persoonsgegevens deelt.

6. Links naar sites van derden

Ons platform kan links naar andere websites en diensten bevatten. Deze websites en diensten van derden kunnen informatie over jou verzamelen en bewaren. Als je jouw persoonsgegevens aan derden verstrekt, zijn wij daar niet bij betrokken. Wij hebben geen controle over deze sites of de activiteiten van de derde partijen. In dat geval is de privacyverklaring van de derde partij van toepassing. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de privacyverklaring van deze partijen en de manier waarop deze partijen omgaan met persoonsgegevens. We raden je aan om hun privacy- en beveiligingspraktijken en -verklaring te lezen voordat je persoonlijke informatie aan hen verstrekt.

7. Jouw rechten

Jij hebt als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot jouw persoonlijke gegevens. De rechten die we hieronder beschrijven zijn geen absolute rechten. Wij zullen altijd bekijken of wij redelijkerwijs aan jouw verzoek kunnen voldoen. Indien wij niet aan jouw verzoek kunnen voldoen, of dit ten koste zou gaan van de privacy van anderen, kunnen wij jouw verzoek weigeren. Als we een verzoek weigeren, laten we je dat weten en leggen we de redenen uit.

Recht van toegang

Je hebt het recht om op te vragen welke persoonsgegevens wij van jou verwerken. Ook kan je ons vragen inzicht te geven in de verwerkingsgronden, relevante categorieën persoonsgegevens, de (categorieën van) ontvangers van persoonsgegevens, de bewaartermijn, de bron van de gegevens en het al dan niet gebruik maken van geautomatiseerde besluitvorming.

Je kan ook een kopie opvragen van jouw persoonsgegevens die wij verwerken. Wil je extra exemplaren? Dan kunnen wij hiervoor een redelijke vergoeding in rekening brengen.

Recht op rectificatie

Indien de door ons van jou verwerkte persoonsgegevens onjuist of onvolledig zijn, kan je ons verzoeken de persoonsgegevens aan te passen of aan te vullen.

Als wij jouw verzoek inwilligen, zullen wij, voor zover redelijkerwijs mogelijk, de partijen aan wie wij informatie verstrekken, informeren.

Recht op gegevensverwijdering

Wil je niet langer dat wij bepaalde persoonsgegevens over jou verwerken? Dan kunt je ons verzoeken bepaalde (of alle) persoonsgegevens over jou te verwijderen. Of we gegevens verwijderen, hangt af van de verwerkingsgrond. Gegevens die wij verwerken op grond van een wettelijke verplichting of ter uitvoering van de overeenkomst verwijderen wij alleen als de persoonsgegevens niet meer nodig zijn. Als we gegevens verwerken op basis van ons gerechtvaardigd belang, zullen we gegevens alleen verwijderen als jouw belang zwaarder weegt dan het onze. Wij zullen deze beoordeling maken. Als wij de gegevens verwerken op basis van toestemming, verwijderen wij de gegevens alleen als je jouw toestemming intrekt. Hebben we per ongeluk gegevens verwerkt of vereist een specifieke wet dat we gegevens verwijderen? Dan verwijderen wij de gegevens. Indien de gegevens noodzakelijk zijn voor de beslechting van een juridische procedure of een (juridisch) geschil, zullen wij de persoonsgegevens pas verwijderen na afloop van de procedure of het geschil.

Als wij jouw verzoek inwilligen, zullen wij, voor zover redelijkerwijs mogelijk, de partijen aan wie wij informatie verstrekken, informeren.

Beperking van verwerking

Indien je de juistheid van door ons verwerkte persoonsgegevens betwist, indien je van mening bent dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig hebben verwerkt, indien wij de gegevens niet langer nodig hebben of indien je bezwaar heeft gemaakt tegen de verwerking, kan je ons ook verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken. Bijvoorbeeld gedurende de tijd dat wij jouw geschil of bezwaar moeten beoordelen, of als al duidelijk is dat er geen rechtsgrond meer is voor verdere verwerking van die persoonsgegevens, maar je er toch belang bij heeft dat wij de persoonsgegevens niet verwijderen gegevens. Indien wij op jouw verzoek de verwerking van jouw persoonsgegevens beperken, kunnen wij die gegevens alsnog gebruiken voor de beslechting van een gerechtelijke procedure of een (juridisch) geschil.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Op jouw verzoek kunnen wij de gegevens die wij automatisch verwerken ter uitvoering van de overeenkomst of op basis van uw toestemming, overdragen aan jou of een andere door jou aangewezen partij. Je kunt een dergelijk verzoek met redelijke tussenpozen doen.

Geautomatiseerde individuele besluitvorming

Wij nemen geen besluiten uitsluitend op basis van geautomatiseerde verwerkingen waaraan voor jou rechtsgevolgen zijn verbonden of die je anderszins in aanmerkelijke mate treffen.

Recht op beperking van de verwerking en intrekking van toestemming

Als wij gegevens verwerken op grond van een gerechtvaardigd belang, kan je bezwaar maken tegen de verwerking. Als wij gegevens verwerken op basis van jouw toestemming, kan je die toestemming intrekken. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de relevante verwerkingsdoeleinden hierboven.

Jouw rechten uitoefenen

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar het mailadres zoals hieronder opgenomen bij de contactgegevens.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij jou bij een schriftelijk verzoek tot inzage, rectificatie of verwijdering vragen om je adequaat te identificeren.

Wij streven ernaar jouw verzoek, klacht of bezwaar binnen een maand af te handelen. Indien het niet mogelijk is om binnen een maand een besluit te nemen, zullen wij je informeren over de redenen voor de vertraging en het tijdstip waarop het besluit naar verwachting zal worden genomen (uiterlijk 3 maanden na ontvangst).

Autoriteit Persoonsgegevens

Heb je een klacht over onze verwerking van jouw persoonsgegevens? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je uiteraard graag verder. Komen wij er samen niet uit, dan heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Hiervoor kan je contact opnemen via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

8. Contact

Als u vragen, opmerkingen of opmerkingen heeft over deze privacyverklaring of onze gegevensverwerking, neem dan contact met ons op via e-mail op: info@e-grounds.com.

Attn: E-Grounds Privacy

E-Grounds B.V.

Joop van den Endeplein 11

1217 WJ Hilversum

info@e-grounds.com